

































































































Matki, żony i kochanki
Wiktoria wraca do Warszawy. Dorota tymczasowo wprowadza się do Hanki. Wkrótce spotyka przypadkowo Reutta, który proponuje jej wspólny wyjazd na polowanie. Pokazuje jej swoją pizzerię. Wtedy jednak Dorota musi opuścić lokal, gdyż Reutt załatwia pilną sprawę z przełożonym, Waldemarem. W międzyczasie kobieta udaje się do ojca, któremu mówi o swoich problemach. Cezary otrzymuje od Wandy adres Wiktorii. Tymczasem Wiktoria planuje wspólną przyszłość z Jerzym.

Złoty interes
Bohaterem tego odcinka jest mistrz swojego fachu, 50-letni bursztynnik ze wsi Sztutowo - Tomasz Ołdziejewski, który z żywicy wyczarowuje dosłownie wszystko. Dwa razy ustanowił on Rekord Guinnessa za największe budowle z bursztynu. Widzowie dowiadują się, jak wygląda nocne poszukiwanie szlachetnego surowca i ile tysięcy można zarobić na okazie, który waży prawie 1 kg.

Celnicy 3
Funkcjonariusze urzędów celnych muszą mierzyć się z przemytnikami wszędzie, na morzu, na lotniskach i w portach. Często ich aktywność i zaangażowanie skutkują konfiskatą nielegalnych narkotyków lub papierosów wartych miliony dolarów. Program prezentuje kulisy ich pracy i problemy z jakimi się codziennie stykają.

Celnicy 3
Funkcjonariusze urzędów celnych muszą mierzyć się z przemytnikami wszędzie, na morzu, na lotniskach i w portach. Często ich aktywność i zaangażowanie skutkują konfiskatą nielegalnych narkotyków lub papierosów wartych miliony dolarów. Program prezentuje kulisy ich pracy i problemy z jakimi się codziennie stykają.

Wielkie wynalazki
Naukowcy nie tylko rozszyfrowali kod genetyczny, potrafią go też modyfikować. Obecnie badacze mają do dyspozycji potężne narzędzie. Metoda CRISPR/Cas umożliwia manipulacje przy genomie człowieka, zwierzęcia czy rośliny. Zaprezentowane zostaną ważne odkrycia dokonane pod mikroskopem.

Wielkie wynalazki
Konserwy zmieniły sposób odżywiania się człowieka. Za ich sprawą mamy dostęp do wielu produktów przez cały rok. Twórcy szukają odpowiedzi na pytanie, czy puszkowana żywność wkrótce stanie się niepopularna, jeśli dysponujemy nowoczesnymi łańcuchami chłodniczymi, specjalnymi magazynami, zamrażaniem szokowym i liofilizacją.